Telefonlar
Karel Masaüstü Telefon Siyah Tm-142
45063Karel Masaüstü Analog Ekranlı Telefon TM-145 Siyah
45121Karel Masaüstü Analog Ekranlı Telefon TM-145 Krem
47646Karel Masaüstü Telefon Beyaz Tm-142
49693Panasonic KX-TGB610 Telsiz Dect Telefon Siyah
47703Gigaset A170 Kablosuz Dect Telefon - Siyah
46115Panasonic KXTG-1611 Dect Telefon Siyah
49425Panasonic Kxtg-2511 Dect Telefon Beyaz
49578Panasonic Kx-tg2511 Dect Telefon Siyah
46554Gigaset A270 Siyah Telsiz Dect Telefon
47242Gigaset Masaüstü Telefon DA310 Siyah
12215Gigaset A690 Beyaz Handsfree Dect Telsiz Telefon
49426SABİT HAT TELEFONLAR
Telefon nedir?
Bulunuşu bir çok icat gibi ufak tesadüflere dayanan telefon, günlük hayatımızın vazgeçilmez araçlarından birisi olmuştur. Önceden lüks kabul edilen telefonlar, şimdilerde temel ihtiyaç kategorisine girmektedir. İlk başlarda sadece masa üstü kullanımı olan telefonlar, zamanla kullanım alanını genişleterek araç telefonlarının, telsiz telefonların ve cep telefonlarının üretilmesine vesile olmuştur. Günümüzde cep telefonlarının icat edilmesinden dolayı artık araç telefonları kullanılmasa da sabit hat telefon olarak nitelendirebileceğimiz masa üstü telefonları ve telsiz telefonlar kullanıma devam etmektedir. Ofis ve evlerimiz için ekonomik bir çözüm olan sabit hat telefonlarını, iki çeşide ayırmak mümkündür. Masa üstü telefonlar ve telsiz telefonlar (kablosuz telefonlar) .
Masa üstü telefon nedir? Telsiz telefon nedir?
Masa üstü telefonlar, sabit bir kablo ile hazır kurulmuş olan bir iletişim ağına bağlanan telefonlardır. Dünya genelinde iletişim sağlayan santrallere bağlanan ve istediğiniz kişi ile görüşme imkanı sunan masa üstü telefonlar, bir servis sağlayıcının alt yapısını ve hizmetlerini kullanmaktadır. Telsiz telefon denilince ise aklınıza hemen bir telsiz gelmesin. Telsiz grubundan kabul edilmeyen bu telefonlar, üzerine bağlı herhangi bir kablo veya tel bulunmayan telefonlardır. Masa üstü telefonlarla aynı altyapıyı ve servisi kullanırlar. Tek farkları hatta sadece telsiz telefonun kendi baz istasyonun kablosunun bağlı olmasıdır. Bu baz istasyonu ile telefon ahizesi arasında bir kablo bulunmaz. Bu sayede ev veya ofis telefonunuzu aynı cep telefonu gibi yanınızda taşıma kolaylığı sağlanmaktadır. Kendi baz cihazına bağlı olarak çalışan telsiz telefonlar, batarya süresi kadar konuşma imkanı sunmaktadır.
Özellikle iş yerleri için iletişim güvenliğinin sağlanması, şirket içi ve şirket dışı ekonomik bir görüşme imkanı sağlaması nedeniyle sabit hat telefonlar tercih edilmektedir. İş yerlerinin kendilerine ait santral hizmetine bağlı olarak çalışan bu telefonlar, dışarıdan müdahalelere kısmen de olsa kapalı olduğundan bir güvenlik sağlamaktadır. Ayrıca şirket içinde birimlerin bir birleri ile ücretsiz bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan santral hizmeti, şirketler için ekonomik bir çözümdür. Sabit hatta sahip olmak, işyerlerinin güvenilirliği açısından da müşterilerine bir referans olmaktadır. Bir ürün alacak müşteri, sabit hatta sahip bir firma ile görüştüğünde firmanın kurumsal bir yapısı olduğu güvencesini hissetmektedir.
Telefon alırken nelere dikkat etmeli
Model: Masa üstü modeli mi yoksa telsiz (kablosuz) telefon modeli mi alacağımıza ilk başta karar vermemiz gerekmektedir.
Kablosuz standartları: Telsiz telefonlar için kullanılan bu standartlar gelişen teknolojilere göre güncellenmektedir. 1989 yılında yeni bir kablosuz haberleşme sistemi standardı geliştirmek için yapılan çalışmalar sonucunda DECT (Digital European Cordless Telecommunications-Dijital Avrupa Kablosuz Haberleşmeleri) standartları belirlendi. İlk DECT kablosuz haberleşme ürünleri de 1993 yılından itibaren Avrupa’nın önde gelen telekomünikasyon firmalarınca piyasaya sürülmeye başlandı.
Batarya Süreleri: Telsiz telefonların ahizelerinin kullanım süresini belirleyen ana unsur bataryalarıdır. Batarya olarak genelde NiMH AAA şarj edilebilir piller kullanılmaktadır. Ortalama 10-20 saat arası konuşma süreleri sunmaktadırlar.
Arama listeleri: Telefon üzerinde yapılan tüm aramaların kayıt altına alınması sonrasında aynı kişilere tekrar ulaşılmak istendiğinde büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Cevapsız aramaların kaydedilmesi siz yokken sizi kimlerin aradığını görmenizi sağlarken, arayan numaraların kaydedilmesi konuştuğunuz kişilerle ne zaman görüştüğünüzü çabucak bulmanızı sağlar.
Rehber: Her telefonun kendi rehberinin olması sizin başka yerlere numara kaydetmenize, sonra da onu kaybetmenize engel olur. Rehber hafızasının geniş olması tercih edilen bir kriterdir.
Direk Arama Tuşları: Çok sık görüştüğünüz kişilerle irtibat kurmak için rehbere girmek veya numara tuşlamak sıkıcı bir hal alabilir. Bu nedenle bu kişileri tek tuşla arama kolaylığı sağlayan direk arama tuşları kullanıcıya zaman tasarrufu sağlar.
Handsfree: Telefonun ahizesini kullanmadan konuşmanızı sağlayan bir özelliktir.
Melodi: Farklı melodi tipleri olması, ofis içerisinde bir çok aynı telefon modelinin kullanıldığı ortamlarda büyük bir önem arz etmektedir. Farklı melodi koyarak kendi telefonunuzun çaldığını masanızda olmasanız da duyabilirsiniz.
Maksimum ahize kullanma sayısı: Aynı baz cihazına farklı telefon ahizelerin bağlanabilmesi, bir birine paralel hat çekilmiş masa üstü telefonu kolaylığını sağlar. Yoğun iş temposu olan ve hareketli bulunmayı gerektiren iş ortamlarında, aynı telefona müsait olan kişilerden birisinin bakabilmesini sağlar.